instagram

Världens största InstagramkontonDet finns de som menar att antalet följare avgör storleken på ett Instagram-konto, men visst kan det väl även vara antalet uppdateringar, kvalitén på bilderna eller helt enkelt hur ofta man ses på ”topplistan” som spelar roll för vad som gör ett konto stort. Här listar vi 10 vi de absolut största Instagram-kontona i världen just nu.

  1. Instagram – 578 miljoner följare – @instagram
  2. Cristiano Ronaldo – 515 miljoner följare – @cristiano
  3. Leo Messi – 390 miljoner följare – @leomessi
  4. Kylie Jenner – 375 miljoner följare – @kyliejenner
  5. Selena Gomez – 365 miljoner följare – @selenagomez
  6. Dwayne Johnson – 353 miljoner följare – @therock
  7. Ariana Grande – 344 miljoner följare – @arianagrande
  8. Kim Kardashian – 336 miljoner följare – @kimkardashian
  9. Beyoncé – 286 miljoner följare – @beyonce
  10. Khloé Kardashian – 282 miljoner följare – @khloekardashian

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är en av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna. Han har vunnit många utmärkelser, inklusive fem Ballon d’Or-priser, fyra europeiska guldskor och en mängd andra utmärkelser. Den portugisiske forwarden har satt en outplånlig prägel på spelet och inspirerat generationer med sin intelligens, skicklighet och atleticism.

2019 ledde han Juventus till sin åttonde serie A-titel i rad samtidigt som han var bäste målskytt i Italiens högsta liga med 21 mål på 28 matcher. På den internationella scenen fortsätter Ronaldo att leda Portugal när de ser ut att kvalificera sig till EM 2020 nästa sommar. Hans förmåga att hålla sig på en så hög nivå trots sin ålder är ett bevis på hans hängivenhet och engagemang för excellens på och utanför planen.

Leo Messi

Som en av de mest hyllade fotbollsspelarna i historien har hans otroliga skicklighet och naturliga talang placerat honom i toppen av hans hantverk. Den argentinske forwarden har spelat professionellt i över ett decennium och spelar för närvarande för spanska klubben Barcelona. Han anses av många vara en av de bästa spelarna som någonsin tagit sig till en plan.

Under hela sin karriär har Messi uppnått många utmärkelser som befäster hans plats som elitidrottare. Mest anmärkningsvärt är att han utsågs till FIFA World Player of the Year fem gånger och Ballon d’Or-vinnaren sex gånger; båda rekorden saknar motstycke i fotbollshistorien. Hans prestationer på planen har lett till utbredd tillbedjan från fans runt om i världen, och han fortsätter att bli erkänd som en levande legend inom och utanför sportkretsar.

Kylie Jenner

Kylie Jenner har snabbt etablerat sig som ett av de största namnen inom underhållning. Den unga affärsmogulen och realitystjärnan har blivit ett känt namn och dyker upp regelbundet på Keeping Up With The Kardashians, lanserar sitt kosmetikaimperium för miljarder dollar, Kylie Cosmetics, och har till och med blivit den yngsta självgjorda miljardären någonsin.

Jenners framgång går mycket längre än bara ekonomiska vinster. Hennes inflytande sträcker sig över flera branscher från mode till teknik, vilket gör henne till en av världens mest kända figurer.

Selena Gomez

Selena Gomez är en av dagens mest framgångsrika och älskade underhållare. Hon har nått framgång som sångerska, skådespelerska och affärskvinna. Hennes fans har följt hennes karriär sedan hon var en ung Disney-stjärna till att nu bli en internationell superstjärna. Selena Gomez är en inspiration för miljontals människor runt om i världen som brinner för sina drömmar och strävar efter framgång.

Dwayne Johnson / The Rock

Dwayne Johnson, även känd som ”The Rock”, är en amerikansk skådespelare och före detta professionell brottare. Han har blivit i underhållningsbranschen och medverkat i många succéfilmer som Jumanji: Welcome to the Jungle och The Fate of the Furious. Johnsons karriär började 1996 när han signerades av World Wrestling Federation (WWF). Sedan dess har han spelat i över 40 långfilmer och blivit en av Hollywoods bäst betalda skådespelare.

Johnson är inte bara känd för sina skådespelarroller utan också för sitt filantropiska arbete. Han är en hängiven supporter av organisationer som fokuserar på att hjälpa barn och familjer som har svårt. Hans välgörenhetsarbete har erkänts av många organisationer inklusive UNICEF, Make-A-Wish Foundation och FN:s miljöprogram (UNEP).

Ariana Grande

Ariana Grande har snabbt blivit en av de mest populära unga sångerskorna i musikbranschen. Hon är känd för sin kraftfulla sång, sin karaktäristiska hästsvans och sin karaktäristiska modekänsla. Under de senaste åren har hon nått enorma framgångar med hitlåtar som ”Thank U, Next” och ”7 Rings”. Hennes senaste album, Sweetener, var en stor kommersiell framgång som gav henne två Grammy Awards.

Grandes stjärna fortsätter att lysa när hon ständigt släpper ny musik och gör slutsålda konserter runt om i världen. Hon använder också sin växande plattform för att förespråka frågor som är viktiga för henne som HBTQ-rättigheter och mental hälsa. Nyligen lanserade hon en organisation som heter ”The Sweetener Fund” som ger bidrag för att stödja ändamål som främjar välbefinnande i samhällen över hela USA.

Kim Kardashian

Kim Kardashian är en av de mest inflytelserika kändisarna på planeten. Hon har revolutionerat underhållningsindustrin och omdefinierat skönhetsstandarder över hela världen. Från sin starka närvaro på sociala medier till sina mångmiljonföretag har Kim blivit en ikon för popkulturen vars inflytande inte känner några gränser.

Som framgångsrik affärskvinna, reality-tv-stjärna, modedesigner och författare fortsätter Kims framgångssaga att slå vågor i olika branscher. Hennes satsning, SKIMS shapewear-linje satte nya rekord för förförsäljning när den släpptes 2019 och följdes av flera andra projekt inklusive KKW Beauty and Fragrance-produkter samt klädkollektioner med syster Kylie Jenner.

Beyoncé Knowles

Vad hände egentligen med gruppen Destiny’s Child? För de som inte vet det, så var det ett av 90-talets absolut största band, och de har sålt över 50 miljoner skivor i hela världen.

Så vad hände med dem? Beyoncé hände. År 2003 bestämde sig världsstjärnan för att göra solokarriär, och den har gått spikrakt uppåt ända sen dess. När man hör den forna gruppens namn idag är det i princip bara henne man tänker på, trots att de andra två medlemmarna också försökte sig på att gå solo.

Musiken är självklart det som Beyoncé lever för, och hon har hittills släppt fem soloalbum. Dessutom har hon även medverkat i ett flertal filmer där fokus ofta ligger mer på hennes fantastiska röst än på hennes skådespeleri, trots att hon också är bra på att leva sig in i de olika rollerna och verkligen har talang för skådespeleriet.

Precis som så många andra stjärnor har hon förstått att det bästa sättet att nå ut till och lära känna sina fans, och låta fansen lära känna henne, är genom sociala medier som Instagram.

Där får vi följa hennes liv tillsammans med rapartisten Jay-Z och deras barn, vi får hänga med på världsturnéer och se hennes kläder från det att de väljs ut till att de stylas ihop med smink och hår inför konserter, fester och andra event.

Beyoncé har länge satsat starkt på de olika delarna av sin karriär, och har förutom film och musik varit aktiv inom modevärlden där hon skapat egna klädkollektioner. Hon är placerad på fjärde plats av de 100 mäktigaste och mest inflytelserika kändisarna i världen, och visar både genom sin musik och sin livsstil att det är en tjej som styr världen.

Khloé Kardashian

Hon har varit med i många tv-program, filmer och tidningsomslag, och har också byggt upp ett framgångsrikt affärsimperium. Hennes förhållanden har varit en stor del av hennes liv också; hon var tidigare gift med NBA-stjärnan Lamar Odom, men hon förlovade sig nyligen med Tristan Thompson. Som om det inte vore nog är hon också författare och entreprenör – hennes Good American klädlinje är enormt populär bland många kändisar.