Världens största Instagramkontoninstagram

Det finns de som menar att antalet följare avgör storleken på ett Instagram-konto, men visst kan det väl även vara antalet uppdateringar, kvalitén på bilderna eller helt enkelt hur ofta man ses på ”topplistan” som spelar roll för vad som gör ett konto stort. Här listar vi tre av de absolut största Instagram-kontona i världen år 2015.

Se även: Världens största instagramkonton med flest följare 2016

Beyoncé Knowles

Vad hände egentligen med gruppen Destiny’s Child? För de som inte vet det, så var det ett av 90-talets absolut största band, och de har sålt över 50 miljoner skivor i hela världen.

Beyoncé

 

Så vad hände med dem? Beyoncé hände. År 2003 bestämde sig världsstjärnan för att göra solokarriär, och den har gått spikrakt uppåt ända sen dess. När man hör den forna gruppens namn idag är det i princip bara henne man tänker på, trots att de andra två medlemmarna också försökte sig på att gå solo.

Musiken är självklart det som Beyoncé lever för, och hon har hittills släppt fem soloalbum. Dessutom har hon även medverkat i ett flertal filmer där fokus ofta ligger mer på hennes fantastiska röst än på hennes skådespeleri, trots att hon också är bra på att leva sig in i de olika rollerna och verkligen har talang för skådespeleriet.

Precis som så många andra stjärnor har hon förstått att det bästa sättet att nå ut till och lära känna sina fans, och låta fansen lära känna henne, är genom sociala medier som Instagram. Där får vi följa hennes liv tillsammans med rapartisten Jay-Z och deras barn, vi får hänga med på världsturnéer och se hennes kläder från det att de väljs ut till att de stylas ihop med smink och hår inför konserter, fester och andra event.

Beyoncé har länge satsat starkt på de olika delarna av sin karriär, och har förutom film och musik varit aktiv inom modevärlden där hon skapat egna klädkollektioner. Hon är placerad på fjärde plats av de 100 mäktigaste och mest inflytelserika kändisarna i världen, och visar både genom sin musik och sin livsstil att det är en tjej som styr världen.

https://instagram.com/beyonce/

 

Yogagirl

Det skulle kunna göras en film om hennes liv, trots att hon bara är 27 år gammal.

Redan under uppväxten i Sverige var hennes vardag fylld av dramatiska händelser och stora sorger som har påverkat hennes liv och som hon lyckligtvis har kunnat vända till det bättre.

Nu lever hon ett drömliv på en karibisk ö tillsammans med sitt livs kärlek, och har miljontals människor världen över som följer henne via Instagram och som möter upp henne när hon reser jorden runt för att bland annat leda yogaretreats och promota sin nyligen publicerade bok. Det är få som inte känner till henne, Rachel Brathen.

Det hela började med en strulig uppväxt, och hade det inte varit för hennes mammas beslut att skicka iväg henne på ett meditations-retreat i ung ålder så hade det lätt kunnat gå riktigt snett för den unga tjejen.

Hon berättar själv hur hon drack mycket alkohol under tonåren, och hamnade i sällskap med folk som använde droger. Istället för att fortsätta gå mot en så negativ livsstil upptäckte hon hur bra hon mådde av att ägna sig åt spirituella aktiviteter, och upptäckte också yogan som både en fysiskt och mental träningsform.

Som 18-åring tog hon sitt pick och pack och reste till Costa Rica. Då hade hon egentligen bara tänkt resa runt lite i Latinamerika och sen återvända hem, men istället blev hon kvar på andra sidan jordklotet.

Hon fann likasinnade spirituella vänner, och jobbade sig fram i vardagen med olika servitrisjobb, och hon bodde enkelt med enbart sina hundar som sällskap.

Under en semester på paradisön Aruba mötte hon kärleken, och en vecka senare hade hon flyttat dit för gott. Nu leder hon yogaklasser både på paddelboards i vattnet och på fast mark, och reser jorden runt för att sprida sitt kärleksfulla budskap.

Det bästa av allt är att vi kan följa hennes liv och yoga i både bilder och filmklipp, på ett av världens största och snabbt växande Instagram-konton. Rachel själv hävdar att hon inte alls har försökt bli så stor på Instagram, eller gjort något speciellt för att nå dit hon är idag. Hon har helt enkelt följt sitt hjärta, som har tagit henne till yogan och ön hon lever på.

Där faller det sig naturligt att hon lägger upp snygga bilder på sig själv där hon gör yogaposer på stranden med solnedgången i bakgrunden, och det är helt enkelt sådana bilder som folk världen över tycks gilla, i kombination med hennes öppenhet och de genuina texterna under bilderna.

https://instagram.com/yoga_girl/

 

Michelle Lewin

Träning och fitness kan ses som en trendgrej, och det dyker ständigt upp nya sätt att träna på eller olika flugor inom idrottsvärlden. Å andra sidan finns det människor som tar det på fullaste, blodigaste allvar, och Michelle Lewin är definitivt en av dem.

Den unga venezuelanskan växte upp med sin ensamstående mamma under svåra förhållanden. Hon fann tröst i träningen, och höll sig länge stark och frisk tack vare sina regelbundna besök på gymmet, men mer än så var det inte riktigt förrän hon träffade svensken Jimmy Lewin. Han var en erfaren bodybuilder som såg hennes potential, och hjälpte henne ur sina personliga bekymmer och problem.

De valde att satsa allt, både på kärleken och karriären, så de gifte sig och flyttade till alla bodybuilders Mecka, Miami. Tillsammans sköter de nu hennes populära Instagram-konto, och inspirerar människor världen över till att nå sina mål, både när det gäller träning och övriga livet. Hennes man, som alltså också är hennes manager, är den som redigerar alla bilder och videos och lägger ut dem på Michelles Instagram-konto. Han förklarar att det är äktheten i bilderna som folk tycker om, en nyvaken och osminkad Michelle kan få tusentals mer likes än en professionellt tagen bild där hon är sminkad och stylad.

Michelle själv säger att hon absolut inte ser det som alla andra ser på bilderna av hennes kropp. Hon känner sig långt ifrån perfekt, och om hon själv skulle bestämma skulle hon förmodligen lägga ut helt andra bilder än de som Jimmy väljer ut.

https://instagram.com/michelle_lewin/