Skip to main content
Podcasts

Världens mest populära podcastsEn lista av populäraste poddarna kommer alltid bli lite osäker, speciellt på dom lägre plasterna. Vad alla verkar vara ense om är att Joe Rogan är nummer #1.

 1. The Joe Rogan Experience – Exklusivt på Spotify för 100 miljoner dollar.
 2. Crime Junkie
 3. The Daily
 4. This American Life
 5. My Favorite Murder
 6. Stuff You Should Know
 7. The Ben Shapiro Show
 8. Call Her Daddy
 9. Morbid: A True Crime Podcast
 10. Office Ladies
 11. PodSaveAmerica
 12. Stuff You Should Know.
 13. Serial
 14. The Clearing
 15. Noble Blood

Så vad är en podcast?

En podcast är ett “digitalt ljudprogram” som kan laddas ner online, så att du kan lyssna på programmet när det passar dig.

Det är en kombination av orden “iPod” och “broadcast”, eftersom det först introducerades 2004 när Apple släppte sin iPod-mediaspelare.

En podcast kan sträcka sig från ämnen som nyheter, musik, politik, true crime komedi och till och med skönlitterära berättelser, kort sagt vad som helst, så länge det går att prata om. Formatet på poddsändningar ger användarna friheten att hitta innehåll som intresserar dem på ett interaktivt sätt.

Detta möjliggör variation och alternativ när det kommer till vad folk vill lyssna på utan att det avbryts av reklam eller andra reklam som när de lyssnar på traditionella radiostationer.

Det finns såklart reklam men det är rätt lätt att spola förbi. När uppläsaren är till exempel Conan O’brien (needs a friend) kan det bli rätt roligt.

Utforska podcaster

Podcaster har snabbt blivit det mest populära sättet att lyssna på ljudinnehåll, under pandemin kändes det alla startade en podcast.

Med framväxten av streamingtjänster och digitala enheter är de nu lättare än någonsin att komma åt.

Oavsett om du letar efter ett nytt sätt att konsumera nyheter, underhållning eller utbildningsinnehåll kan podcaster ge en intressant och ofta mer personlig upplevelse än andra medier.

Många stora varumärken har nu sina egna dedikerade shower som utforskar en mängd olika ämnen relaterade till deras bransch eller intressen.

Det finns också otaliga oberoende kreatörer som producerar unikt innehåll som är underhållande och informativt.

Dom passar ofta på att “cross-promota” (om det är nån som hittar ett svenskt.. kontakt mig) annat innehåll som har på andra plattformar eller framtida framträdanden.

Att utforska poddsändningar kan vara ett bra sätt för dig att delta i konversationer om vad som händer i världen idag samt hitta nya perspektiv på välbekanta ämnen.

Fördelar med att lyssna på podcaster

Först och främst låter poddsändningar dig att lyssna på innehåll på ditt eget schema och när det passar dig – oavsett om du pendlar till jobbet eller står i kö på banken – vilket gör dem otroligt bekväma för lyssnare som inte alltid har ledig tid tillgänglig under normala sändningstid eller tillgång till traditionella radiostationer.

Att lyssna på poddsändningar kan erbjuda många fördelar, både när det gäller personlig tillväxt och utveckling samt underhållningsvärde.

Från pedagogiska diskussioner till komiskt berättande och intervjuer med globala influencers, det finns något för alla med det stora utbudet av poddar som finns tillgängliga idag.

Att lyssna på poddsändningar kan hjälpa dig att stimulera ditt sinne genom att utforska nya ämnen som du kanske inte har varit tänkt på annars.

Det är ett bra sätt att lära sig om olika kulturer, få kunskap från experter inom sitt område eller utveckla kreativa idéer genom tankeväckande samtal.

Dessutom kan du använda poddsändningar för att hålla dig uppdaterad om aktuella händelser och lyssna i realtid när konversationer utspelar sig runt om i världen.

Poddarna är också i allmänhet gratis eller iallafall billigare och bekvämare än att till exempel köpa böcker eller tidningar.