Skip to main content
Klösträdet

Världens högsta klösträdDen 15 augusti 2018 sattes ett nytt världsrekord i Shanghai, Kina, av Shanghai Chowsing Pet Products Co., Ltd. med världens högsta klösträd.

Detta imponerande klösträd mäter hela 9,85 meter i höjd. Trädet har totalt 15 lager och en bas som är kvadratisk med måtten 9,63 x 9,63 meter. Med en totalvikt på 9 392 kg är det designat med traditionell mortise och tenon-teknik, vilket gör det lätt att montera och flytta.

 

Varför ska man ha ett klösträd till sin katt?

  • Naturligt beteende: Katter har en instinkt att klösa för att markera sitt territorium och hålla sina klor i trim. Ett klösträd ger dem en plats att göra detta utan att skada möbler.
  • Motion och mental stimulans: Klösträd erbjuder katter möjlighet att klättra och utforska, vilket ger dem både fysisk träning och mental stimulans.
  • Säker tillflyktsort: Ett högt klösträd kan fungera som en trygg plats för katten att dra sig tillbaka till och observera omgivningen från en högre position.
  • Lek och underhållning: Många klösträd inkluderar leksaker och gömställen som håller katten engagerad och aktiv.

Vad kostar ett klösträd?

Klösträd finns i alla prisklasser. Ett litet, enkelt klösträd kan man få för under 500 kr men ju större och mer avancerade klösträden blir, desto mer kostar det. För den som har plats och verkligen vill skämma bort sin katt så kan man köpa riktigt stora och avancerade klösträd med mängder av avsatser, kojor, leksaker och klöspelare. Men dessa klösträd kan kosta många tusenlappar.