Engelsk mastiff

Världens största hundraser

Hundar kommer i alla former och storlekar, från miniatyr-raser som Chihuahuas och toy pudlar till de riktigt stora jättarna. De största hundraserna i världen är kända för sin imponerande storlek och styrka, men många av dem är också kända för sin milda disposition och lojalitet mot sina ägare.

En mycket lång man

Världens längsta man

Akromegali, ett tillstånd som orsakats av ett överskott av tillväxthormon som frisätts av hypofysen är ofta en anledningen till den ovanliga längd.

Modesketch

Världens mest kända modedesigners

I modevärlden finns det ett fåtal utvalda designers som har nått höjdpunkten av framgång. Dessa designers är älskade av både kändisar och vanliga människor. Deras design är eftertraktad och deras namn är kända av många.

Världens största osthyvel

Världens största osthyvel

Världens största osthyvel? Självklart finns det en sådan! Vi människor älskar att slå rekord och då ter sig störst, bäst och vackrast som populärt.

Osthyveln uppfanns faktiskt av en norrman vid namn Thor Bjørklund och är därmed väldigt populär inom Norden. Globalt så brukar man ofta använda en kniv för att skära ost. Osthyvel på engelska heter cheese slicer.

100 största invandrargrupperna från hela världen till Sverige

Invandring till Sverige

Sverige har som bekant tagit emot många invandrare genom åren. Svenskar har även utvandrat i stora mängder vid flera tillfällen.

På Statistiska Centralbyrån så har man sammanställt en lista med ursprungsländer och antal invandrare från år 1900 till år 2015.

Världens största fot

Världens största fot
Världens största fot?

Den som har världens största fötter är INTE Peter Iroga som oftast brukar nämnas i detta fotrekord. Iroga har skostorlek 63…